Hírek

Elérhetőségek

AKTUÁLIS POLGÁRMESTERI INTÉZKEDÉSEK A KORONAVÍRUS JÁRVÁNNYAL KAPCSOLATBAN

Tisztelt Gyermelyi Lakosok!

A koronavírus időszakában meghozott kormányzati, valamint az ezzel összhangban meghozott helyi döntésekről az alábbiakban tájékoztatom Önöket:

Miután a Kormány ismételten kihirdette a veszélyhelyzetet, a Képviselő-testület feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. (A Képviselő-testülettel természetesen folyamatosan egyeztetek.)  

2021. április 19-ig alkalmazandó szabályok:

este 10 órától reggel 5 óráig kijárási tilalom lép életbe (kivétel munkavégzés, egészségügyi vészhelyzet)

tilos közterületen illetve nyilvános helyeken csoportosulni, gyülekezni, viszont az egyéni szabadidős tevékenység – így különösen a futás, séta, kerékpározás - megengedett

az üzletek (beleértve pld. a fodrászatokat, kozmetikákat, egyéb szolgáltatást nyújtókat is) – a gyógyszertárak és benzinkutak kivételével - reggel 5 óra és este 21.30 között tarthatnak nyitva. Négyzetméter alapú szabályozás lép életbe: 10nm-ként 1 ember lehet a helyiségben.

a vendéglátó üzletek bezárnak,  csak étel  elszállítás illetve  kiszállítás lehetséges

rendezvények megtartása tilos 

esküvő lakodalom nélkül tartható, az anyakönyvi eseményen az anyakönyvvezetőn,  a házasulandókon és tanúikon kívül a házasulandó felek szülei, testvérei, valamint a házasulandók gyermekei vehetnek részt

temetéseken max. 50 fő vehet részt

egyházaink maguk dönthetnek a vallási szertartások megtartásáról, a jól ismert magatartási szabályok betartása mellett 

szabadidős létesítmények használata tilos, mely községünkben az alábbiak szerint értendő:

a sportcsarnokban kizárólag az általános iskolai tanórák tarthatók meg, egyéb délutáni, esti edzések nem,

a könyvtár nem látogatható,

az önkormányzat épületei, helyiségei, így a községháza díszterme, erdei iskola, GyeReCsak színpad, ifjúsági tér, sportcsarnok, sportöltöző,  sem közösségi célra nem használható, sem egyéb családi rendezvény céljából bérbe nem vehető

 

A Gyermelyi Közös Önkormányzati hivatal működése

 

Kérjük, továbbra is postai úton, telefonon vagy elektronikusan (e-mail, vagy elektronikus nyomtatvány beküldésével) intézzék ügyeiket a Hivatalban. Az elektronikus ügyintézéshez szükséges nyomtatványok a www.gyermely.hu oldalon elérhetőek.

A postaláda a Hivatal bejárati ajtaja melletti falon található, beadványaikat ide is bedobhatják.

Személyes ügyintézés csak az elengedhetetlenül szükséges ügyekben és ügyintézőnkkel történt előre egyeztetett időpontban lehetséges.

Kérem, hogy a személyes ügyintézés alkalmával szíveskedjenek maszkot viselni, valamint használják a bejárat mellett elhelyezett kézfertőtlenítőt!

Elérhetőségeink változatlanok:

Központi telefonszám: 34/570-000

Központi e-mail cím: hivatal@gyermely.hu

 

Maszkviselés szabályai

Minden 6 éven felüli személy köteles maszkot viselni a már megszokott módon az  üzletekben, hivatali ügyintézés során, egészségügyi intézményben, gyógyszertárban stb.  (a közterületen történő maszkviselés csak a 10.000 főt meghaladó települések egyes közterületein előírás, ezért ha ilyen településen tartózkodunk, figyelnünk kell erre)

 

A szabályok betartásának ellenőrzése

Az ellenőrzést a honvédség, valamint a rendőrség végzi.

Bírság: 100.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig terjedhet.

 

Nevelési-oktatási intézmények

Belépés (gyermekeknek, tanulóknak, ott dolgozóknak) kizárólag hőmérséklet ellenőrzés után lehetséges, amennyiben nem haladja meg az országos tiszti főorvos által meghatározott mértéket, mely jelenleg 37,8.

Belépés csak előre megbeszélt időpontban, engedéllyel!

 

A Komárom-Esztergom megyei Kormányhivatalra vonatkozó változások

A Kormányhivatalnál az ügyfélfogadás kizárólag időpontfoglalással lehetséges a Kormányhivatal honlapján olvasható módon, elsősorban elektronikus felületen - ahol ez nincs, ott telefonon, e-mailben.

A mobil ügyfélszolgálat (KAB-BUSZ), valamint a települési ügysegédi tevékenység felfüggesztésre került.

 

Segítségnyújtás rászorulók részére

Továbbra is várjuk mindazok jelentkezését, akik a karantén ideje alatt segítségre szorulnak. Önkormányzatunk felajánlja segítségét mindazok részére, akik karanténban vannak, önmaguk ellátásáról gondoskodni nem tudnak  ÉS  nincs segítőjük(hozzátartozó, szomszéd, barát stb.), aki folyamatosan ellátja őket élelmiszerrel, gyógyszerrel.

Az igény jelzésére munkanapokon van mód az alábbiak szerint:

Kókai Rita 06 30 833 80 35

Tóth Ágnes 06 30 773 30 54

I. Élelmiszerbeszerzés esetén:

Írják össze bevásárlólistájukat, amit majd telefonon bediktálnak!Kérjük, a lista összeállítása során törekedjenek arra, hogy legalább egy hétre elegendő élelmiszer álljon rendelkezésükre! Ebben legyenek tartós élelmiszerek, tisztálkodószerek, melyek hosszabb időre elegendőek.

II. Gyógyszerbeszerzés esetén:

Amennyiben a szükséges gyógyszereket felíratták e-receptre orvosukkal, a kiváltást TAJ szám segítségével tudjuk intézni. Telefonálás előtt készítsék elő TAJ számukat, amit bediktálnak nekünk. Ha a felíratott gyógyszereken kívül egyébre is szükségük van (amelyek nem vénykötelesek), azt is írják össze a bediktáláshoz! A kiszállításra legkésőbb két napon belül kerül sor. 

Az önkéntesek a polgármester aláírásával ellátott igazolvánnyal rendelkeznek, amit kérés esetén felmutatnak Önöknek. Köszönjük, hogy megtisztelnek minket bizalmukkal!

 

 Tennivalók karantén esetén

Akik karanténba kerültek és azonnal nem kapják meg a karantént jelző piros cédulát, igényelhetik a hivatalban. Laminált változatban elkészítettük.

A hulladékszállító cég kérése az, hogy a karanténban lévők dupla zsákban (lehet bármilyen) helyezzék el a szemetet a kukában az ingatlan előtt. Ez a feltétele az elszállításnak.

 

Kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy kísérjék figyelemmel a „Gyermely község” elnevezésű Facebook oldalt, valamint a honlapot. A közösség számára fontos információkat a vírushelyzettel kapcsolatosan ezeken a felületeken fogom megosztani.

A változásokról folyamatosan tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot!

Kérem vigyázzanak magukra és egymásra!

 

Tisztelettel:

 

Kókai Rita

polgármester