Hírek

Elérhetőségek

Az általános iskola hírei

Tisztelt Szülők!

Fenntartónk, a Tatabányai Tankerületi Központ tájékoztatója alapján értesítem Önöket a következő tanévre vonatkozó beíratás menetéről.

Iskolánk a körzetes gyermekeket hivatalból felveszi, a felvételről szóló döntést május 21. után írásban küldjük ki a szülőknek.

A beíratkozási körzeten kívülről érkező gyermekek beiratásához a szülőknek legkésőbb április 24-ig szándéknyilatkozatot kell eljuttatniuk az iskola felé, a plakáton meghatározott módokon. (felhívás plakát lent csatolva!)

Bővebb tájékoztatást honlapunkon olvashatnak.
http://www.gyermelyiiskola.hu/altalanos-iskolai-beiratas

Bármilyen kérdés esetén keressenek minket elérhetőségeink valamelyikén.

Gyermely, 2020. 04. 06.

Köszönettel:
Balog Edina Zsuzsanna
intézményvezető

 

Kedves Szülők!

Sajnos, nem tudom ezt rövidebben összefoglalni…

Kérem, figyelmesen olvassák el a levelet!

Szerdától megkezdjük a digitális munkarendünket. Igyekeztünk minden rendelkezésre álló információt figyelembe venni, és annak megfelelően alakítani a menterendet.

Alapvetően mindent az osztályfőnököktől tudnak majd meg részletesen, vannak azonban általános tudnivalók.

Ami a legfontosabb: Önöknek, a gyerekeknek és nekünk is új ez a fajta oktatási forma, ezért fontosnak tartjuk, hogy a napi valóságtól ne rugaszkodjunk el nagyon. A gyerekek, családok nem rendelkeznek megfelelő technikai felszereltséggel ahhoz, hogy komplett foglalkozásokat, egész délelőttöket szervezzünk akár több testvérnek egyszerre, esetleg akár élő kapcsolatban. Annál is inkább, mivel a családoknál lévő egy-egy számítógép vagy laptop több családtag használatában is lehet, akár a már otthonról dolgozó szülőkében is.

Úgy döntöttünk ezért, hogy kicsit visszafogjuk a lelkesedésünket, és csak arra törekszünk, hogy a gyerekeknek minden napra legyen rendszeresen feladatuk. Az elektronikus naplót ugyanúgy vezetjük, ahogy eddig, az aktuálisan feldolgozandó anyagrészeket és a házi feladatokat külön jelölni fogjuk. Az osztályfőnököktől a napi menetrendre vonatkozóan részletes tájékoztatást kapnak. Kérem, minden tanulmányi üggyel kapcsolatos kérdésükkel keressék az osztályfőnököket, szaktanárokat. (Amennyiben belépési gond adódik, kérem, írjanak a gyermelyiiskola@gmail.com címre, segítünk!)

Lesznek olyan tantárgyak – testnevelés, ének, rajz, technika, honismeret, etika/hittan – amelyeknél hosszabb határidővel fogunk otthoni feladatokat kiadni  Ezek közül lesznek majd olyanok is, amelyeknek az elvégzését nem fogjuk tudni számon kérni, ellenőrizni. Mi úgy gondoljuk azonban, hogy a gyerekekben megbízhatunk, és az Önök segítségével ezen feladatok elvégzését is el tudjuk érni.

Az alsós tanulóink több személyes kontaktust igényelnek, ezért velük a tanító nénik kicsit másképp fognak haladni. Ennek kitalálása és bejáratása folyamatosan fog alakulni. Ettől függetlenül holnap nekik is elindul a tanítás.

Kérjük, segítsenek a gyerekek mindennapjainak megszervezésében! Fontos, hogy olyan maradjon a napirend, mintha iskolába járnának. Keljenek időben, mosakodjanak, reggelizzenek, öltözzenek át pizsamából. Ezek azért fontos dolgok, hogy meglegyen egy rendszeres napi rutin, ne lógjanak a levegőben. Megírtuk nekik is, mit kérünk tőlük, de a kicsiknél erre jobban oda kell figyelni, segíteni kell nekik.

Lehetőség szerint délelőtt végezzék el tanulnivalókat, délután olvassanak, játsszanak, pihenjenek, levegőzzenek a kertben, stb. Időben feküdjenek le, hogy ki tudják aludni magukat, hogy az immunrendszerük alvás közben regenerálódhasson a vírus elleni küzdelemhez.

Táplálkozzanak változatosan és szedjék a vitaminokat, egyenek sok gyümölcsöt, zöldséget! Levegőzzenek a kertben minden nap!

Sajnos nem tudjuk, meddig fog ez tartani, mindenesetre a tanév feladatainak ¾ részét elvégeztük már, a hátralévő idő ugyan komoly és munkás időszak lesz, és az új tanegységek átadása mellett leginkább az eddigiek elmélyítését fogja szolgálni.

Köszönjük a türelmüket, a támogatásukat, a fegyelmezettségüket és a jóindulatukat! Továbbra is várjuk kérdéseiket, az osztályfőnökök készséggel segítenek, és természetesen az Iskolavezetés is, mindenben.

Kitartást kívánunk mindenkinek, erős immunrendszert és jó egészséget!

Gyermely, 2020. 03. 17.

Iskolavezetés

 

Csatolmány(ok):