Hírek

Elérhetőségek

Felhívás a 44. Tour de Hongrie kerékpáros verseny IV. szakaszára

                                         FIGYELEM FELHÍVÁS!

 

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2023. május 13-án 12.30-14.00 óra közötti időben vármegyénk területére érkezik a 44. Tour de Hongrie kerékpáros verseny IV. szakasza.

Idén a magyar válogatottal együtt már 24 sztárcsapat érkezik hazánkba, mintegy 40 ország 132 kerékpárosa vesz részt a megmérettetésen. A kerékpáros versenyzők átlagos sebessége 40-50 km/h, ami azonban az útvonal egyes szakaszain elérheti a 80-90 km/h-t is. A versenyzők a rendőri biztosításra és a motoros biztosítókra hagyatkoznak, a közúti jelzéseket nem figyelik. Veszélyhelyzet (útvonalon lévő akadály esetén) a motoros biztosítók zászlóval és síppal adnak jelzést a versenyzőknek a kikerülési irányról.

 

Az útkereszteződésekben a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőri állománya a polgárőrség segítségét is igénybe véve a forgalmat irányítani fogják.

 

Útvonal: A verseny IV. szakaszának mintegy 206 km hosszú útvonalán a mezőny 11.15 órakor Martonvásárból rajtol, majd a 1105-ös számú úton, Zsámbék irányából 12.50 óra körül érkezik megyénkbe, és a Szomor – Bajna – Tát útvonalon, a 10-es, a 117-es és a 11-es számú főút igénybevételével előre láthatólag 13.40 órakor érkezik Esztergom városába. Innen a Táti út - Hősök tere - Terézia út - Dobogókői út- 1111-es számú úton haladva várhatóan 14.00 óra körüli időben hagyják el vármegyénket, majd Pest vármegyében folytatódik a verseny, és Dobogókőn érnek célba.

2023. május 13-án 08.00 órától verseny útvonalán megállási tilalom elrendelésére kerül sor, mely érinti az 1111-es számú út Esztergom – Dobogókő közötti szakaszát is.

A tiltott helyen megálló járműveket a rendőrség elszállíttatja!

 

Kérjük, tájékozódjon!

 

A kerékpárverseny útvonalán 2023. május 13-án 12.00 – 14.00 óra között teljes pályás útlezárásra kerül sor, melynek időszaka a versenyzők haladási sebességétől függően változhat.

 

 

A forgalomterelések következtében jelentős torlódásra kell számítani a lezárt útszakaszok környezetében is. A fentiek miatt előfordulhat, hogy a közlekedő járműveknek 1 órás, esetlegesen azt meghaladó idejű várakozásra is számítaniuk kell.

 

Kérjük, hogy a verseny előtt és ideje alatt – amennyiben tehetik – ezeken az útvonalakon ne induljanak útnak, illetve más útvonalat válasszanak. Az időjárásra és a hosszú várakozási időre tekintettel megfelelő mennyiségű ivóvizet tartsanak járműveikben.

 

A verseny útvonalán az úttesten vagy az út szélén ne parkoljanak járműveikkel.

 

A Dobogókő környékére kirándulók ne feledkezzenek meg a megállási tilalom betartásáról, mert a versenyútvonalon várakozó járműveket a rendőrség elszállíttatja!

 

A megkülönböztető jelzést használó járművek elhaladását a közlekedésbiztonság szem előtt tartásával biztosítjuk.

 

Kérjük, hogy közlekedésükkel segítsék a verseny zavartalan lebonyolítását, és egyben köszönjük megértésüket.

 

                                                                        Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság