Hírek

Elérhetőségek

Gyógyszertári hírek

Kedves Betegek!

Nyitvatartásaink átmenetileg a következőképpen módosulnak:

Zsámbék:
hétfő - péntek: 8:00 - 16:00
szombat: 8:00 - 12:00

Gyermely:
Hétfő: 9:00 – 16:00
Kedd: 12:00 – 16:00
Szerda: 8:00 – 13:00
Csütörtök: 8:00 – 13:00
Péntek: 8:00 – 13:00

Tök:
zárva

Megértésüket köszönjük, jó egészséget kívánunk!

 

Gyógyszertár a Magyar Koronához

A Gyermelyi Gyógyszertár hírei

Kedves Betegeink!

Védjük a környezetünkben élő időseket, betegeket! A mai naptól fontos változás lépett életbe az e-recept kiváltásról a veszélyhelyzet végéig.
Összefoglalva: kell a kiváltó személyi igazolványa és elég bediktálni a taj-számot, ami lehet ismerősé, hozzátartozóé is.

A koronavírus fertőzésének visszaszorítása érdekében a gyógyszertárban egyszerre csak egy személy tartózkodhat. A receptek kiváltására kérjük, hogy a gyógyszertár előtt, egymástól megfelelő távolságot tartva várakozzanak.

Vigyázzunk magunkra és egymásra is!

 

Március 13. péntektől bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit. Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ugyanis rendeletben egyszerűsítette az e-recept kiváltásának feltételeit. A rendelet szerint a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a receptre felírt gyógyszereket.

 

Limpné dr. Lippai Melinda szakgyógyszerész