Hírek

Elérhetőségek

Földrajzi fekvés

Mit érzel, amikor kimondod: Gyermely?

Ugye megdobban a szíved!? Ha gyermelyi vagy, tudod, miről beszélek!

Gyermely.  A falu, ahol élünk. Sokunk számára bölcső, sokak számára új élettér, ahol a gyermekek, unokák már gyermelyiként jönnek a világra.

Benne van a szülőföld szeretete. Elődeink verejtéke, az ősök nyomai. A napfény csillanása az ölelkező dombokon, a falut átkaroló erdő illata, a suhanó kis patak csobbanása, a szélben hajladozó sárga búzamezők, a búzát őrlő malmok, a kisülő kenyér illata. A szomori dombról elénk táruló, szívet melengető festmény, amikor érezzük: Hazaértünk!

Ősi település dolgos, szorgos emberekkel, akik az elődök által kitaposott ösvényen járnak, tanulva tőlük kitartást, szorgalmat, közösségépítést.

Gyermely Földrajza

Gyermely község a Keleti-Gerecse lábánál, a Bajnai-Zsámbéki-medence egyik völgyében, csodálatos természeti környezetben, dombok között megbúvó falu. Közigazgatásilag Komárom-Esztergom megyében, a Tatabányai járásban fekszik. Könnyen megközelíthető: az M1-es autópálya zsámbéki leágazásától 10 km-re található, a 40 km-re fekvő Budapesttel jó autóbusz-közlekedés kapcsolja össze. Esztergom és Tatabánya is gyorsan elérhető a településről.

A faluhoz tartozik a közelben fekvő Gyarmatpuszta, Szeszgyármajor és Jancsármajor is. A térségben található halastavak kedveltek a horgászok körében.

A községet átszelő patak meghatározza a faluközpont képét: a meder felett hidak biztosítják a forgalmat.

Szép fekvése, jó adottságai hatással vannak a lakosságra és az idelátogatókra. Nagy a község népességmegtartó ereje, egyre többen választják lakóhelyül: a helyi fiatalok itt alapítanak családot, illetve évről évre többen települnek be. Gyermely lakosságszáma közel 1500 fő, egyenletes növekedést mutat. A község folyamatosan fejlődik.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Gyermely