Hírek

Elérhetőségek

Településtörténet

Polgármesteri köszöntő

 

Gyermely Község Önkormányzata nevében köszöntöm Önt, Kedves Érdeklődő!

Köszönöm, hogy meglátogatta honlapunkat!

Gyermely gyönyörű környezetben lévő kistelepülés. Ha Szomor felől érkezik hozzánk, már a dombról csodálatos látványban lehet része. A völgyben elterülő falu valóságos ékszerdobozként tárul szemünk elé.

A községet békés harmóniával öleli körbe az erdő, mely nemcsak látványként gyönyörű, de alkalmat ad kirándulásokra, pihentető sétákra. A futni, kocogni szeretők közül egyre többen fedezik fel az erdő kanyargós útjait.

Községünkhöz tartozik Gyarmatpuszta, a hajdani Metternich birtok. Vadászházában mind a helyieknek, mind az ide látogató magyar és külföldi vendégeknek szívélyes fogadtatásban, igazi kulináris élvezetekben lehet része. S akkor még nem szóltunk a puszta szépségéről, a tiszta levegőről.

Községünk Képviselő-testülete mindent megtesz azért, hogy lakóinak harmonikus közösségi teret teremtsen, a község fejlődését, infrastruktúrájának folyamatos fejlesztését - a falusias jelleg megőrzését szem előtt tartva - kiemelt célként kezeli.

Községünk méltán büszke az ország legnagyobb tésztagyártó cégére, a Gyermelyi Zrt.-re, mely biztonságunk, fejlődésünk mindenkori záloga.

Ugyancsak büszkék vagyunk arra, hogy óvodás és iskolás gyermekeinket jól felszerelt, kulturált, a kor oktatási-nevelési igényeinek magas színvonalon megfelelő környezetben készíthetik fel pedagógusaink az élet további kihívásaira.

Honlapunk szól az itt élőkhöz, az ide látogatókhoz egyaránt!

Ismerkedjen meg történelmünkkel, múltunkkal, jelenünkkel és jövőbeni céljainkkal!

Reméljük, hogy a honlapunk sokak érdeklődését felkelti, s az olvasóink közül többeket vendégeink között üdvözölhetünk!

Üdvözlettel!
Kókai Rita
polgármester