Hírek

Elérhetőségek

Szakmai és kulturális együttműködés a határ menti turizmus fejlesztéséért / SKHU/WETA/1901/4.1/207

Szakmai és kulturális együttműködés a határ menti turizmus fejlesztéséért

Projekt kódszáma: SKHU/WETA/1901/4.1/207

Acronym: CBTOURISMDEVELOPMENT

 

Kürt és Gyermely testvértelepülések pályázata bemutatja a két önkormányzat intézményi szintű együttműködését, a helyi általános iskolások, a cserkészek, az ifjúsági sportcsapatok együttműködését és a helyi kistermelők és borászok együttműködését, amely sok éves hagyományra tekint vissza. A pályázat célja az együttműködés szintjének emelése, a közös rendezvények számának növelése és az egyes rendezvényeken résztvevők számának növelése.

A pályázat megvalósításában pénzügyi teljesítés nélkül vesz részt a Strekovin – Strekovská vínna cesta Občianske združenie – Kürti Borút Polgári társulás, aki a projekt borászati szakmai részét biztosítja és hozzájárul a borturizmussal foglalkozó szakmai rendezvény megvalósításához.

A pályázat keretében megvalósuló szakmai rendezvények lehetőséget adnak a helyi termelők részére bemutatni termékeiket a két község kulturális rendezvényein, valamint tapasztalatokat szerezhetnek egymástól a szakmai konferenciákon az autentikus borkészítési módról is. A szakmai rendezvények minden esetben fesztiválokhoz is kapcsolódnak, azok részét alkotják.

A két község cserkészeinek közös táborozása a Gyarmatpusztai Erdei Iskolában, lehetőséget ad a természet megismerésére, baráti kapcsolatok kialakítására. A cserkésztábor jelszava: „Ne félj a sötétben, légy szentjánosbogár”.  A gyermelyi alkotótáborban a kézművesség kerül középpontba. A kürti futballtábor egy hét aktív mozgási lehetőséget ad a két község diákjainak elektromos kütyük nélkül.

A felnőtt sportolók – öregfiúk – részére Kürt község szervezi meg a hagyományos öregfiúk kupát, melynek jelszava: „Nem az a barát, aki sokat fut”.

A rendezvények hozzájárulnak a határ menti régióban élő lakosok életszínvonalának emeléséhez, a két község és a civil szervezetek együttműködésének kiszélesítéséhez.

Kép
Szakmai és kulturális együttműködés a határ menti turizmus fejlesztéséért / SKHU/WETA/1901/4.1/207